Spreekuur boezemfibrilleren in de praktijk

De Groninger cardiologen en de Groninger Huisartsen Cooperatie hebben samen met de zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de controles van patiënten met boezemfibrilleren in de huisartsenpraktijk. De twee huisartsenpraktijken in het Medisch centrum Peize doen hieraan mee.

Met deze nieuwe werkwijze willen de huisartsen, de cardiologen, de ziekenhuizen en de zorgverzekeraars de service aan de patiënt verhogen en de zorgkosten verminderen.

De controles in de huisartsenpraktijk worden volgens een vast programma met een vaste frequentie uitgevoerd en gaan niet ten koste van het eigen risico. U hoeft dan niet meer naar de cardioloog voor die controles. Als dat nodig is kan de huisarts aanvullend onderzoek aanvragen en overleggen met de cardioloog over het te volgen beleid.

Meer informatie? Maak dan een afspraak bij de praktijkverpleegkundige of bel met de assistente.


Boezemfibrilleren is een hartritmestoornis. Bij boezemfibrilleren klopt het hart onregelmatig en meestal ook sneller dan normaal. Dit kan een onrustig gevoel geven, maar sommige mensen merken er helemaal niets van. Het is een van de meest voorkomende hartritmestoornissen en in principe ongevaarlijk, wanneer de juiste behandeling wordt ingezet. Meer informatie vindt u op Thuisarts.nl.