Gemeente Noordenveld

U kunt voor diverse hulpvragen bij de gemeente Noordenveld terecht.

Het Inwonersplein

In de afgelopen periode hebben verschillende organisaties hun intrek in het Inwonersplein genomen. Dit zijn de het Centrum voor Jeugd en Gezin, Welzijn in Noordenveld, de Noordenveldwerkers, Noordermaat, MEE Drenthe en Woonborg. Het inwonersplein geeft onder andere informatie, advies en ondersteuning bij opvoeden van kinderen, leven met een beperking, (rouw)verwerking, ouder worden en zelfstandig wonen, gezins- en relatie problemen of bij financiële problemen.

Download hier ook de relevante informatie.

U kunt bellen met het Inwonersplein op 050-502 7223, of uw vraag sturen naar vraag@noordenveldwerker.nl. Het inwonersplein is gevestigd aan de Schoolstraat 50 in Roden .

Welzijn in Noordenveld kan helpen bij vragen over bijvoorbeeld belasting, buurtbemiddeling, wettelijke/ juridische problemen of mantelzorg.

Het Centrum voor jeugd en gezin in Noordenveld is er voor alle ouders. U krijgt er natuurlijk mee te maken als u naar het consultatie bureau gaat. Maar ook als kinderen ouder worden kan het CJG helpen; dit heet jeugdhulp.

Jeugdhulp is ondersteuning aan kinderen en jongeren tot 18 jaar en hun verzorgers. Jeugdhulp heeft als doel: gezond en veilig opvoeden en opgroeien van kinderen. In sommige gevallen kan jeugdhulp doorlopen tot maximaal 23 jaar.

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente Noordenveld verantwoordelijk voor de ondersteuning aan kinderen en jongeren binnen de gemeente en kan jeugdhulp voor hen inzetten. Bij jeugdhulp die de gemeente kan inzetten kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Begeleiding voor kinderen en jongeren met een beperking
  • Opvoedingsondersteuning binnen gezinnen
  • (Geestelijke) gezondheidszorg voor kinderen en jongeren
  • Specialistische jeugdzorg

Ook bij een crisissituatie kunt u terecht bij het CJG via telefoonnummer 050 -50 27 222 en buiten kantoortijden via Spoed voor Jeugd telefoonnummer (0592) 381 530. Meer informatie hierover vindt u op www.spoedvoorjeugddrenthe.nl.

U kunt contact opnemen met het CJG via telefoonnummer (050) 50 27 222, via de website of u kunt langskomen op het Inwonersplein.